Muumimuki Muumin päivä


Muumimuki Muumin päivä: Tämä erikoismuki oli myynnissä vain 1 ainoan päivän ajan 9. elokuuta vuonna 2018. Tuotteen ideana oli juhlistaa Tove Janssonin syntymäpäivää. Kysyntä ylitti kaikki odotukset ja keräilykohteet loppuivat heti puolen yön jälkeen verkkokaupasta. Niissä myymälöissä, joissa tuotetta oli saatavilla, moni fani jonotti kauppojen ulkopuolella ulkona jonossa koko aamuyön ja jäi silti ilman mukia jos oli jonon häntäpäässä. Tämänkin tekstin kirjoittaja jäi ilman mukia tuntien jonotuksesta huolimatta. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ostaa muki moninkertaisella hinnalla sellaiselta henkilöltä, joka oli saapunut jonottamaan jo esim. puolen yön jälkeen. Valmistajan on toki vaikeaa arvioida kysyntää etukäteen. Siitä johtuen moni keräilyjä toivoo, että tällaisia kampanjoita ei enää tulisi kun työssä käyvä ihminen ei voi ottaa töistä palkatonta vapaapäivää päästäkseen jonoon.

Kahvikupin kuvitus on peräisin Tove Janssonin piirroksesta vuodelta 1955. Se on alunperin piirretty lontoolaiselle sanomalehdelle. Kuvituskuvassa Muumipeikko ja Muumimamma ovat kiivenneet läheisen saaren korkeimmalle kalliolle ja istahtaneet ihailemaan auringonlaskua. Muumipeikko käpertyy äitinsä kainaloon ja painaa kuonoaan tämän silkinpehmeää kuonoa vasten. On hiljaista ja he ovat kahdestaan – siinä on hyvä olla. Kalliolla he saavat olla hetken rauhassa, poissa touhun keskeltä ja huomiota kaipaavien perheenjäsenten luota..


Nimi: Muumimuki Muumin päivä
Englanniksi: Moomin Mug Moomin´s Day
Hinta / arvo: 100 euroa, hinta määräytyy keräilijöiden keskuudessa
Valmistusmäärä: kpl-määrästä ei tietoa, uutta ei enää tule tehtaalta ulos
Valmistusvuosi: kesän 2018 erikoismuki
Myydään: valmistus päättynyt, muilta keräilijöiltä ostamalla voi löytyä
Valmistaja: Arabia
Mukin koko: 0,3 litraa
Materiaali: keramiikka
Väri: sinistä, vaalenpunertavaa ym.


Saatavuustieto: valmistus päättynyt, ei saatavilla enää tavarataloista tai muista kaupoista. Ajoittain voi olla myynnissä muiden keräilijöiden kokoelmista.
Takaisin sivuston Muumimukihaku.fi etusivulle


 
 
www.lehtipojat.fi www.lastenleffat.fi www.ilmainennayte.fi www.kilpailumaailma.fi www.lastendvd.fi www.ilmainenmuste.fi www.nordwest.fi 
Muumimukihaku.fi on yhden Muumi-fanin ylläpitämä epävirallinen fanisivusto. Esittelen oman mukikokoelmani ja kaikki muutkin Suomessa julkaistut Muumimukit.
 
 

 


Muita sivustojamme löydät täältä:

www.lehtipojat.fi 1
www.lastenleffat.fi 2
www.kilpailumaailma.fi 3
www.ilmainennäyte.fi 4
www.nordwest.fi 5
www.lastendvd.fi 6
www.ilmainenmuste.fi 7